BLF's historie
Læs om foreningens historie og lærerliv i Ballerup

Foreningen
Ballerup-Måløv Kommunelærerforening fik status som selvstændig kreds 9. dec. 1957.
På det tidspunkt var der ca. 60 medlemmer.
Omkring 1980 blev navnet ændret til Ballerup Lærerforening.
Kredshuset
Vi synes selv, at det er en af byens smukkeste huse.
Huset blev opført i 1918. Dengang med det formål at fungere som teknisk skole for Ballerup og Omegns Håndværker og Borgerforening. På den anden side af gaden lå Ballerups første skole, Den Kongelige Rytterskole, som nu er revet ned.
I huset blev der i stueetagen indrettet et mødelokale for sognerådet og et egentligt kommunekontor, hvor borgerne kunne henvende sig. Den tekniske skole var også Ballerup Kommunes første rådhus. Stueetagen fungerede som kommunekontor indtil 1935.
Bygningen fungerede som teknisk skole helt frem til 1975, hvor Ballerup Bladet overtog bygningen og boede der indtil bladet ophørte i 1994.
Efter at BLF købte huset, valgte vi at udskifte vinduerne. I den forbindelse fandt håndværkerne forsiden til "Berlingske Politiske og Avertissements Tidende - onsdag morgen den 1. marts 1916". Dette relikvie fik vi gjort læsbart og indrammet af Iver Sejr Nielsen, tidl. lærer på Park- og Østerhøjskolen, og det hænger nu i et af vores mødelokaler.
Fanen
I Ballerup Lærerforening har fanen en helt særlig betydning. Fanen prydes af det meget udtryksfulde DLF-logo med barnet, der læser og hvor der står: "Vi lærer for livet - ikke for skolen"
Fanen har været med ved kongresser, generalforsamlinger, fester og begravelser. Den er svunget ved demonstrationer på Ballerup Rådhusplads og på Christiansborg.

